Žene češće bez posla od muškaraca

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2014, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene češće bez posla od muškaraca

Stopa nezaposlenosti u Srbiji, koja predstavlja učešće nezaposlenih u ukupnom broju aktivnih stanovnika, iznosila je u trećem kvartalu 17,6 procenata, i to za muško stanovništvo 17,1 procenat a za žensko 18,4 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Stopa zaposlenosti, koja predstavlja procenat zaposlenih u ukupnom stanovništvu starom 15 i više godina, u trećem tromesečju je bila 40,6 odsto, pri čemu je za muškarce iznosila 47,8 odsto, a za žene 34,0 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odsto.
Prema statističkim podacima, stopa nezaposlenosti u Beogradskom regionu iznosila je u posmatranom tromesečju 17,3 odsto, u Vojvodini 18,1, Šumadiji i Zapadnoj Srbiji 15,6, dok je u Regionu Južne i Istočne Srbije iznosila 20,3 odsto.
Kada je reč o stopi zaposlenosti, najveć je registrovana u Regionu Šumadije i Zapadne Srbije od 44,2 odsto, zatim u Vojvodini 40,6, u Beogradskom regionu 38,3 i u Regionu Južne i Istočne Srbije 38,5 procenata.
Izvor: tanjug
The post Žene češće bez posla od muškaraca appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.