Izvor: Politika, 24.Apr.2014, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena umrla tokom operacije zgloba

Tokom ortopedske operacije došlo je do komplikacija koje su se završile smrću pacijentkinje, kaže dr Miroslav Sretenović

Čačak – Zdravstveni centar u Čačku pokrenuo je postupak interne kontrole kako bi se utvrdilo pod kojim je okolnosti preminula pacijentkinja Mila Marinković (36) iz obližnjeg sela Ljubića. Ona je 15. aprila bila primljena na Ortopedsko odeljenje Gradske bolnice zbog preloma skočnog zgloba, a izdahnula je prekjuče, za vreme operativnog zahvata >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na toj nozi.

„Tokom ortopedske operacije došlo je do komplikacija koje su se, nažalost, završile smrću pacijentkinje. Biće sprovedene sve radnje koje su predviđene protokolom u ovakvim situacijama, kako bi se utvrdio uzrok smrti”, rekao je juče novinarima dr Miroslav Sretenović, zadužen za odnose sa javnošću u tom centru.

Zdravstveni centar je u ovom događaju obavestio i sektor inspekcije u Ministarstvu zdravlja.

– Ona je bila zdrava žena a bolnice je dopala jer je slučajno slomila nogu, okliznuvši se. Čuli smo se tog jutra, uoči operacije. Veli da je plakala i molila da je što pre operišu. Da sam znao šta će da me snađe, ne bih je ni ostavljao u bolnici. Čovek operiše srce pa preživi, a ona otišla zbog noge – priča za „Politiku” Mladen Marinković (35), suprug pokojnice.

On navodi da je više puta pitao lekare na Ortopedskom odeljenju od čega je Mila preminula.

– Ne znamo – kažu.

Suprug je zatražio da se obavi obdukcija, ali su mu u bolnici rekli da je taj nalog već dat, po njihovim pravilima. Marinkovići su veoma siromašna porodica koja je živela skromno u maloj  kući na vrhu Ljubića. Niko od ukućana nije zaposlen i izdržavaju se od povremenih poslova, a iza Mile su ostale dve ćerkice, od tri i šest godina.

– Ovo je tragedija za moju porodicu, ne mogu deci da objasnim gde im je majka – s tugom veli Mladen Marinković.

G. Otašević

objavljeno: 24/04/2014

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

TRAGEDIJA: Žena umrla tokom rutinske operacije!

Izvor: Kurir, 25.Apr.2014, 08:49

Mila Marinković (36) preminula usred hirurškog zahvata na skočnom zglobu. Porodica u šoku jer nikada nije imala nikakvih zdravstvenih problema..ČAČAK - Zavijeni u crno!..Mila Marinković (36) iz čačanskog naselja Ljubić preminula je prekjuče u Opštoj bolnici u Čačku posle operacije skočnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.