Zemunski Japanac opet optužen

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemunski Japanac opet optužen

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv Vladimira Jovanovića zvanog Vlada Japanac, kao i još dvojice okrivljenih za iznudu i protivpravno lišenje slobode jedne žene sa Novog Beograda.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Optužnim predlogom tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora za Jovanovića, tri za Aleksandra Grahovca i godinu i 10 meseci za Nenada Miloševića, koji ranije nije osuđivan, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Tanjug tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva Boris Pavlović.

Tužilaštvo je predložilo i da im se produži pritvor, a odluku o tome doneće sud.

Oni se terete sa su od oštećene iznudili 710 evra i oko 4.000 dinara.

Jovanović je inače zbog istog krivičnog dela - iznude već izdržao dve godine u zatvoru, jer je bio osuđen zbog iznude 50.000 evra od vlasnika “Maksis taksija” Nenada Mikića u aprilu 2005. godine.

Bio je u bekstvu, ali je uhapšen u Španiji i krajem 2010. izručen Beogradu.

U medijima i na sudenjima pred Specijalnim sudom pominjan je kao blizak surčinskom i zemunskom kriminalnom klanu.

Jovanović je ranije hapšen i zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, ali pošto za to nije bilo dokaza, posle šest meseci provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu. Kasnije je tužio državu i dobio odštetu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nagodba sa saučesnikom pljačkaša sefova

Izvor: RTS, 23.Okt.2014

Treće osnovno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivice sa osumnjičenim za prikrivanje pljačkaša sefova u filijali Vojvođanske banke na Novom Beogradu prema kome se nagodio o kazni od godinu dana kućnog zatvora. ..Tužilac Boris Pavlović rekao je za Tanjug da je osumnjčeni D.S....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.