Zaraza stočnom bolešću u selima kod Gornjeg Milanovca

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaraza stočnom bolešću u selima kod Gornjeg Milanovca

Ministarstvo poljoprivrede Srbije je proglasilo sela Semdraž i Šarane kod Gornjeg Milanovca zaraženim mestima zbog stočne bolesti plavi jezik, saopštila je ta opština.
Kako se navodi u saopštenju, zaraženim se proglašavaju i područja u poluprečniku od 100 kilometara od Semodraža i Šarana, a područje u poluprečniku od najmanje 50 kilometara od granice zaraženog područja proglašava se ugroženim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od zarazne bolesti plavi jezik.
Kako bi se bolest iskorenila, na zaraženom području je zabranjen promet i kretanje životinja, a biće urađen i popis gazdinstava u kojima se uzgajaju koze, goveda i drugi preživari.
Naloženo je i tretiranje objekata u kojima su boravile zaražene životinje, vozila u kojima su prevožene i uklanjanje leševa životinja koje su uginule ili su ubijene zbog zaraze.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.