Za Put svile 40 milijardi

Izvor: Akter, 26.Apr.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za "Put svile" 40 milijardi

Kina se nada da će novi "Put svile" osnažiti političke veze od Pacifika do Baltičkog mora, izjavila je predsednica Asocijacije kineskih preduzetnika u Rusiji Kai Guiru, dodavši da je Peking za taj projekat već izdvojio 40 milijardi dolara.

Prema njenim rečima, novi koncept razvoja zasniva se na očekivanju da će izgradnja "Puta svile" olakšati razmenu između Evrope i Azije.

U ovom trenutku, izdvojeno je 40 milijardi dolaza za "Put svile" i razvoj glavnih projekata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Prva tranša od 10 milijardi je već na računu ovog fonda, rekla je Guiru na

sastanku sa šefom ruske Federalne migracione službe, prenosi Sputnik.

Predstavnica kineskih preduzetnika je izrazila nadu da će se i ruske kompanije pridružiti tom projektu.

Rusija bi trebalo da ima veću ulogu u dobijanju investicija iz ovog fonda, naglasila je Guiru, dodajući da ruska strana još nije formirala kineski investicioni portfolio.

Projekat "Put svile", koji povezuje Kinu sa Evropom, predstavio je 2013. godine kineski predsednik Si Đinping.

Peking tim projektom želi da poboljša političke veze, stvori saobraćajnu mrežu između Tihog okeana i Baltičkog mora, smanji barijere za trgovinu i investicije i proširi upotrebu nacionalne valute.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.