Za 30 dana samo u Podgorici više od 1.000 požara

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 30 dana samo u Podgorici više od 1.000 požara

U Podgorici je tokom jula i u prva dva dana avgusta bilo više od 1.000 požara kojima doprinose ekstremno visoke temperature, a čiji su izazivači nepažnja. Gorelo je uglavnom sitno rastinje i drveće, bile su ugrožene kuće, ali nije bilo veće materijalne štete.

Tokom dana vatra je ugrozila manastir Dajbabe i okolne kuće u naselju u okolini Podgodrice, ali su vatrogasci obuzdali vatru i ugasili požar, potvrđeno je iz vatrogasne jedinice.

U prva dva dana avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gorelo je na 100 lokacija u Podgorici i njenoj okolini, dok su vatrogasci tokom jula ugasili skoro 1.000 požara u glavnom gradu Crne Gore.

U Crnoj Gori juli su obeleežile tropske temperature koje su prelazile 40 stepeni Celzijusa.

Meteorolozi za sutra najavljuju prolazno osveženje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Povećan broj požara u Toplici

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 12:20

PROKUPLJE – Visoke temperature, kao i  nepažnja, nemar, neodgovornost, izazvali  su protekle nedelјe na teritoriji  Topličkog okruga 27 požara, a samo na području opštine Prokuplјe registrovano je ukupno 17 požara na otvorenom, saopšteno je danas iz ove opštine...Najčešće je vatrom...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.