ZARADE POD LUPOM: Dačić najavio preispitivanje plata ambasadora

Izvor: Kurir, 26.Jul.2014, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZARADE POD LUPOM: Dačić najavio preispitivanje plata ambasadora

BEOGRAD- Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da ceo sistem obračuna plata ambasadora treba da se preispita i da će to biti učenjeno u narednim danima.

Dačić je, povodom infomracije da se zarade predstavnika Srbije u inostranstvu kreću od nekoliko stotina do skoro 6.000 evra mesečno, rekao da se plate ne određuju pojedinačno nego na osnovu kriterijuma koji važe za određene zemlje.

U Ministarstvu spoljnih poslova navode da se zarada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ambasadora obračunava množenjem koeficijenta i osnovice koja se utvrđuje u valutama u kojima se plata isplaćuje, a tu je i minuli rad (0,4 odsto za svaku godinu staža) i naknada za uvećane troškove života.

Prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, među ambasadorima najveću platu ima ambasadorka Srbije u Italiji Ana Hrustanović, koja je u imovinskoj karti navela da dobija oko 5.700 evra.

Pri vrhu liste su i ambasadori u Belgiji Vesna Arsić - 4.469 evra, Šani Dermaku u Slovačkoj - 4.214 evra, Danko Prokić u Španiji - 4.154 evra i Petar Vico u Holandiji - 4.094 evra, dok s druge strane ambasador Srbije u Egiptu Dragan Bisenić dobije tek oko 770 evra, a ambasador u Vatikanu Mirko Jelić 956 evra.

(Novosti)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.