ZABORAVNI: Ostaju bez letovanja zbog čekanja pasoša

Izvor: Kurir, 30.Jun.2015, 06:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABORAVNI: Ostaju bez letovanja zbog čekanja pasoša

BEOGRAD - I ove godine su pojedini građani ostali bez letovanja zato što su zaboravili da na vreme produže važnost pasoša.

Tako su u poslednjem trenutku pred odmor požurili u prvu stanicu MUP kako bi hitnim postupkom došli do tog dokumenta, ali bezuspešno.

- Predali smo dokumenta dve nedelje pred put, ali nismo uspeli da dobijemo pasoš u tom roku. Obećano nam je da će sve biti završeno za najviše nedelju dana, a to se nije dogodilo ni posle dvadesetak dana. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << smo čuli, MUP nema plastificirane folije koje su potrebne za ovaj dokument i zato trpi ceo proces izdavanja. Mnogo smo besni jer nam je propalo letovanje - priča Beograđanin M. N.

S druge strane, u MUP za Kurir tvrde da zastoja nema i da se pasoši izdaju u zakonom predviđenom roku.

- Rok za izdavanje biometrijske putne isprave je 30 dana od podnošenja zahteva. U hitnim slučajevima, kao što su hitno lečenje u inostranstvu, smrt ili teška bolest člana uže porodice, ali i kad je posredi neodložan službeni put ili neki drugi opravdani razlozi, dužni smo da pasoš izdamo najkasnije u roku od 48 sati. U takvim slučajevima je potreban dokaz koji potvrđuje razloge hitnosti - navode oni.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.