ZA RADOST NIKAD NIJE KASNO Deda Mraz posetio i šestoro učenika u selu kod Babušnice

Izvor: Blic, 19.Jan.2017, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA RADOST NIKAD NIJE KASNO Deda Mraz posetio i šestoro učenika u selu kod Babušnice

Šestoro učenika u selu Donji Striževac kod Babušnice dočekalo je Deda Mraza po prvi put. Pošto je zakasnio dvadesetak dana, đaci su ga počastili grudvanjem, ali i priredbom.

Iako je Deda Mraz u selo Donji Striževac nadomak Babušnice došao sa zakašnjenjem, to nije umanjilo radost i oduševljenje šestoro učenika isturenog odeljenja babušničke Osnovne škole "Despot Stefan Lazarević". Osmesi na licu mališana i priredba koju su pripremili, dokaz su da je Deda Mraz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde god i kad god da stigne, uvek dobrodošao i da uvek ostvari svoj cilj: uveseljava i zabavlja najmlađe. Pored poklona koje je doneo, Deda Mraz se sa mališanima grudvao i završio zatrpan snegom tokom igre sa osnovcima.

- Deda Mraz nije mogao da stigne ranije jer je bila velika hladnoća, ali za njegov dolazak nikada nije kasno i hvala mu što nas nije zaboravio - šale se odrasli. Međutim, mališanima u ovom selu kod Babušnice su zahvalni čak iako je Deda Mraz zakasnio gotovo dvadesetak dana.

- Baš smo se obradovali Deda Mrazu koji nam je doneo paketiće. Nemamo mnogo ovakvih poseta i baš smo srećni - priča prvak Đorđe Marković. Njegovi drugari Mateja Stanković, Anđela Dimitrijević, Kristina Mladenović, David Đorđević i Mihajlo Pejčić, obradovani posetom, raspakovali su paketiće sa slatkišima, a stigla je i torta i domaći medenjaci. Posebnu radost izazvali su baloni punjeni helijumom. Nije izostalo ni grudvanje sa Deda Mrazom, koji je sa njima uživao u čarolijama na snegu.

- Osim što učimo, nađemo vremena i za igranje. Danas smo se grudvali sa Deda Mrazom - pričaju đaci.

Akciju su organizovali Udruženje "Dobra vila za vas", koje odnedavno deluje na području Pirotskog okruga, i "Lužničke rukotvorine" iz Babušnice. Ovo je njihova prva akcija u Pirotskom okrugu.

Osnovnu školu u Donjem Striževcu pohađa šestoro učenika. Nastava se odvija u jednoj učionici koju zagreva stara bubnjara, a učiteljica radi sa učenicima tri razreda.

- Hvala im na pomoći i srećni smo zbog novog prijateljstva. Ovakva druženja deci mnogo znače. Nasmejana lica sve govore - kaže učiteljica Slađana Cvetković.

Udruženje "Dobra vila za vas" od 2003. godine pruža pomoć socijalno ugroženim porodicama.

- Cilj nam je da obradujemo decu, pre svega bolesnu i decu iz socijalno ugroženih porodica. Radosni smo zbog druženja sa učenicima ove škole, a planiramo da obradujemo i decu iz drugih škola - kaže Ivana Kostić iz Udruženja "Dobra vila za vas".

Pre tri godine uspostavili su saradnju sa Udruženjem žena "Lužničke rukotvorine" iz Babušnice, koje se takođe bavi humanitarnim radom.

- Delili smo paketiće deci u našoj opštini. Posle ove škole, posetićemo i decu u školi u Bratiševcu. Pomažemo svuda gde možemo i zadovoljni smo kad vidimo nasmejana dečja lica - kaže predsednica Udruženja Karolina Stamenković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.