Vulin: Srbija 20 godina ćutala o svom bolu

Izvor: RTS, 05.Avg.2015, 04:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija 20 godina ćutala o svom bolu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je obeležavanje Dana sećanja na stradanje i progon Srba tokom akcije “Oluja” izuzetno značajno i dodaje da je to najveće etničko čišćenje u istoriji srpskog naroda.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin u izjavi za agenciju Tanjug kaže da je Srbija 20 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ćutala i propuštala da kaže koliko je boli "Oluja".

"Srbija je propuštala da kaže koliko je bole 250.000 proteranih, 2.000 ubijenih, najveće etničko čišćenje u Evropi. Možemo slobodno da kažemo da je to i najveće etničko čišćenje u istoriji srpskog naroda, jer nikada u istoriji nije za tako kratko vreme toliki broj naroda trajno otišao da se nikada ne vrati", objašnjava Vulin.
Vulin je izrazio uverenje da će preko ovog sećanja svet bolje da nas razume i vidi koliko nas te rane bole, kao i da će se u buduće ponašati u skladu s tim, da i ovaj narod ima svoje emocije i da se nad njihovim žrtvama mora spustiti glava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.