Vojska će morati da sačeka na stanove u „Novom Nišu“

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska će morati da sačeka na stanove u „Novom Nišu“

Američka firma „Clean earth capital Serbia“ koja je kupila zemljište kasarne „Bubanjski heroji“ u Nišu, površine 15 hektara, i posle tri godine nije podigla temelje stambeno poslovnog kompleksa „Novi Niš“.

Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković uzburkao je javnost najavom da vojska traži stanove i da postoji realna šansa da će Grad morati da im ih dodeli iz svog fonda, jer kako on tvrdi, „ne postoji bankarska garancija da “Clean earth capital” >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ispoštuje potpisani ugovor“.

No, ove tvrdnje, danas je demantovao gradonačelnik Niša Zoran Perišić istakavši da će se projekat realizovati i da se nada da ovaj „nesporazum“ neće uticati na dalju realzaciju investicije.

- Uvidom u celokupnu dokumentaciju utvrđeno je da bankarska garancija postoji, da je izdata 18.aprila 2012.godine i da ona važi do 17.aprila 2016.godine. Žao mi je zbog novonastale situacije i uvek ću činiti sve što je u mojoj moći da se ovakve situacije više ne dešavaju, rekao je Perišić.

Prilikom potpisivanja ugovora decembra 2011.godine, Filip Bej vlasnik „Clean Earth Capital", obećao je da će na kupljenom zemljištu izgraditi stambene zgrade, hotel, šoping centar, univerzitet, sportske terene te da bi izgradnja trebalo da traje između osam i 10 godina. Vojska će za ustupljeno zemljište dobiti stanove, čija površina iznosi 21.000 kvadratnih metara, a po ugovoru Grad se obavezao da im ih u roku od četiri godine prenese u vlasništvo. Problem je nastao jer oni još uvek nisu sagrađeni, a prema nezvaničnim najava izgradnja prvih stambenih zgrada započeće tek u provoj polovini naredne godine.

- Grad nema svoj stambeni prostor, ali dobiće stanove od firme “Clean earth capital” i mi ćemo ih, kada budu gotovi, prebacivati na vojsku. Bili smo u obavezi da to učinimo još prošle godine, ali smo razgovarali sa predstavnicima Vojske i objasnili da ne možemo da prebacimo taj prostor jer ne postoji, kazao je Perišić.

On je takođe naveo da je u ovom projektu bilo problema I da ima dosta primedbi na rad gradskih uprava, ali da će ipak ova investicija biti realizovana.

- Sporost, neažurnost i birokratski mehanizam je toliko neefikasan. Žao mi je što se svaki put mora završiti intervencijom gradonačelnika, zamenika ili većnika. Problemi koji postoje, sa naše strane, biće maksimalno ubrzani i ja ći kao što sam obećao i Filipu Beju, maksimalno angažovati za svaki problem da bude rešen što pre, dodao je Perišić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.