Vlada usvojila dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije

Izvor: Blic, 28.Nov.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada usvojila dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije

Vlada Srbije usvojila je danas dopune Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom, kojima se sprečava diskriminacija tih osoba koje, zbog prirode svoje invalidnosti-telesnih ili senzornih oštećenja ili bolesti, nisu u mogućnosti da se svojeručno potpišu.

Ovim predlogom omogućava se upotreba pečata koji sadrži podatke o ličnom identitetu ili sa ugraviranim potpisom, kod obavljanja različitih poslova i ostvarivanja prava u situacijama kada je to potrebno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Na sednici je usvojena i Uredba o monitoringu kvaliteta derivata i biogoriva, koja, kako je navedeno, predstavlja značajan korak u daljoj implementaciji direktiva vezanih za kvalitet goriva.

Njenom primenom obezbeđuje se da se na osnovu propisanog broja uzoraka proveri da li je kvalitet u skladu sa propisanim, čime se obezbeđuje zaštita potrošača i omogućava kontrolu i nadzor na svim mestima u lancu distribucije.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila i Fisklanu strategiju za 2016. godinu sa projekcijama za 2017. i 2018. godinu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.