Vlada osniva državni odbor za proslavu Oluje

Izvor: Akter, 05.Maj.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada osniva državni odbor za proslavu Oluje

Vlada Hrvatske osnovaće u četvrtak državni odbor za organizaciju ovogodišnje proslave "Oluje" pošto nema saglasnosti o načinu i mestu organizacije 20. godišnjice te hrvatske vojno-policijske akcije

U saopštenju Vlade navodi se da će državni odbor biti osnovan da bi se obezbedilo primereno i dostojanstveno obeležavanje.

"Osnivanje državnog odbora ranije je predložila i predsednica Hrvatske (Kolinda Grabar-Kitarović) koja je prihvatila i ideju vojnih zapovednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Oluje da se ta važna godišnjica obeleži svečanošću u Kninu i vojnom paradom u Zagrebu", navela je hrvatska Vlada.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas za Večernji list da je sporenje oko načina i mesta proslave Oluje postalo nešto što razdvaja naciju, pa da smatra da treba odustati od vojne parade u Zagrebu. Prema njenim rečima, vojnu paradu treba organizovati u maju iduće godine na Dan oružanih snaga.

Nameri premijera Zorana Milanovića iz Socijaldemokratske partije (SDP) da se 20. godišnjica Oluje obeleži 5. avgusta najpre u Kninu, a potom uveče u Zagrebu izazvala je oštre kritike dela branitelja i opozicione Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) iz koje dolazi aktuelna hrvatska predsednica.

Obeležavanje Oluje još je jedna tačka sporenja premijera i predsednice, odnosno SDP i HDZ u izbornoj godini. Redovni parlamentarni izbori treba da budu održani krajem ove ili početkom iduće godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.