Više prodatih karata za javni prevoz

Izvor: Akter, 02.Sep.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više prodatih karata za javni prevoz

Povećan je broj prodatih karata za javni gradski prevoz u Beogradu za 60 odsto

Ali to još nije dovoljno da se potpuno optimizuje sistem javnog gradskog prevoza, saopšteno je iz Gradske uprave.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, zahvalio se građanima Beograda koji su prihvatili apele gradskih vlasti za redovnu kupovinu i validiranje karti i dodao da je nakon prvih analiza uočen porast broja validacija za preko 60 odsto, što je ozbiljan iskorak u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na prethodno stanje.

"Međutim to i dalje nije dovoljno da se potpuno optimizuje sistem javnog gradskog prevoza. Kroz podatke dobijene putem validiranja moguće je dobiti precizne podatke o zahtevima prema javnom prevozu, što nam daje mogućnost za optimizaciju, koja ne znači redukcije, već usklađivanje zahteva putnika za realnim potrebnim brojem vozila", navodi Rafailović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On kaže da su prvi rezultati povoljni, ali još uvek ne i dovoljno precizni da bi moglo da se javni gradski prevoz planira tako da na najbolji način odgovori potrebama sugrađana.

"Zato još jednom apelujem na Beograđane da validiranjem doprinesu što uspešnijem funkcionisanju sistema javnog gradskog prevoza", zaključio je Rafailović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.