Veliko srce za decu sa posebnim potrebama

Izvor: RTS, 28.Nov.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliko srce" za decu sa posebnim potrebama

Otvoreno novo igralište u Beogradu u Osnovnoj školi "Miloje Pavlović" koja se bavi vaspitanjem i obrazovanjem dece sa posebnim potrebama. Igralište je otvoreno u okviru projekta "Veliko srce" Eurobanke i Fondacije "Ana i Vlade Divac".

Direktorka Sektora kredita i kreditnih kartica Eurobank Magdalena Tatić rekla je da je ovo prvo školsko igralište renovirano u okviru projekta, nakon što su 24 vrtića širom Srbije dobila novi izgled", prenosi Tanjug.

"Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nam bilo teško da napravimo mali presedan i prvi put za četiri godine, koliko traje projekat, obradujemo školarce, decu sa posebnim potrebama iz opština Čukarica, Rakovica i Barajevo, koja pohađaju školu 'Miloje Pavlović", napomenula je Tatićeva.

Pored novog igrališta, donacija uključuje i opremanje sale za stimulaciju psiho-motornog razvoja dece i 250 knjiga za školsku biblioteku.

"Siguran sam da će se đaci radovati novom igralištu i da će im pomoći da ostvare još bolje rezultate jer, koliko znam, dobri su sportisti i već sad osvajaju zavidne nagrade na opštinskim i međuškolskim sportskim takmičenjima", rekao je košarkaš Vlade Divac.

Divac se zahvalio korisnicima jedinstvene MasterKard kartice "Veliko srce", jer su omogućili da Eurobank i Fondacije "Ana i Vlade Divac" tokom četiri godine zajedničkog humanitarnog projekta obraduju više od 8.000 mališana, obnovom 25 dečjih igrališta na teritoriji čitave Srbije.

Ističući da je u dosadašnjim donacijama učestvovalo više od 22.000 korisnika kartice "Veliko srce", Divac je rekao da želi da ih ubuduće bude više, "da budemo tim koji pomaže deci".

Članica Gradskog veća Mirjana Milutinović istakla je da Grad Beograd nastoji da unapredi rešavanje prava dece i podsetila da se time bavi novoosnovani Savet za prava deteta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.