VULIN: Pljačkaška privatizacija Srbiju dovela ovde gde jeste

Izvor: Kurir, 01.Apr.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VULIN: Pljačkaška privatizacija Srbiju dovela ovde gde jeste

Ministar je govorio Saboru akcijaša čiji su učesnici samoinicijativno posle "Božew pravde" otpevali i "Hej Sloveni", a potom uzvikivali i akcijaške pozdrave "Zdravo, zdravo, zdravo"

BEOGRAD - Posle 12 godina pljačkaških privatizacija, Srbija ne može biti zemlja socijalne pravde, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin na otvaranju Sabora učesnika radnih akcija.

Pljačkaška privatizacija je Srbiju dovela >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ovde gde jeste i učinila je zemljom u kojoj nema socijalne pravde. To nije opravdanje da se za pravdu ne borimo, poručio je on, otvarajući 5. Sabor akcijaša povodom 1. aprila – Dana omladinskih radnih akcija, koji je organizovalo Udruženje učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije u Domu omladine.

Bilo je vreme u kojem smo iz socijalizma bezglavo jurnuli u kapitalizam, kad je ideja dobrovoljnog rada bila zabranjena, kao da nikad nije postojala. A za to postoji i razlog, jer nosioci pljačkaške privatizacije nisu mogli da gledaju one koji su stvorili ono što su oni opljačkali, zaključio je Vulin.

Obraćajući se akcijašima, on je naglasio da se ne da izračunati sve što su izgradili. Nadam se da ćemo jednog dana i mi moći da kažemo "ovo smo mi stvorili", dodao je Vulin.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja učesnika omladinskih radnih akcija i volontera Srbije Zoran Matović je rekao da Udruženje traže bar jednu malu zgradu, od svih onih koje su izgradili, u kojoj bi bio Muzej sećanja na stvaralaštvo omladine dobrotvornim radom, kao motiv novim generacijama.

Srbija danas vapi za masovnim angažovanjem građana, naročito mladih, da podižemo zemlju koju su decenijske greške u vođenju, katasrofalne privatizacije, ratovi, a u proteklom periodu i prirodne nepogode, dovele u stanje u kojem je, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ekonomski, duhovni, građanski preporod ne može se obezbediti bez učešća građana.

Nema tih stranih investitora i para koji će rešavati naše probleme pošumnjavanja, čišćenja vodotokova, zaštite životne sredine, poručio je Matović. Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin ocenio je da se danas previše ne vrednuje rad, ni njegovi rezultati, već se vrednuju poltronstvo, podobnost i članstvo i poručio da je na današnjim generacijama da se izbore za bolje.

Na otvaranju Sabora učesnici su posle himne "Bože pravde", koju je izveo hor Lola, samoinicijativno iz publike otpevali himnu Jugoslavije "Hej Sloveni" i uzvikivali akcijaške pozdrave "Zdravo, zdravo, zdravo".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.