VUČIĆ O PREPISCI S HAGOM: Pismo je, nije nota, i poverljivo je!

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O PREPISCI S HAGOM: Pismo je, nije nota, i poverljivo je!

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Haškom tribunalu nije uputio protestnu notu, već pismo i da ne može da kaže šta piše jer je sadržaj poverljiv.

"Pismo je, nije nota, i poverljivo je", rekao je Vučić novinarima nakon sastanka sa američkim senatorom Bobom Korkerom.

RTS je danas prenela da je Srbija poslala protestnu notu Haškom tribunalu zbog ponašanja suda prema predstavniku Srbije na ročištu povodom zahteva za hapšenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << troje članova Srpske radikalne stranke (SRS). Kako je navela RTS, Vučić je u noti poručio sudu u Hagu da mora da poštuje Srbiju, navodeći dvostruke aršine koje taj sud primenjuje.Srbiji se, kako je naveo Vučić, ne dopušta da neke slučajeve vodi pred nacionalnim sudovima, za šta su druge države dobile saglasnost.

Vučić je u noti podsetio i na sve dopise Srbije kojima je davala garancije za puštanje optuženika na privremenu slobodu zbog lečenja, a na koje se Tribunal oglušio. Haški tribunal nije odgovorio na dopis Vlade Srbije, odnosno premijera iz oktobra 2015. da se bivši general Vojske RS Zdravko Tolimir pusti radi lečenja na privremenu slobodu, a u utorak, na ročišštu povodom zahteva Tribunala za hapššenje tri člana SRS, predsedavajući veća, sudija Alfons Ori, nije dozvolio predstavniku Srbije da govori.

Autor: Beta,Foto: Zorana Jevtić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić: Nisam uputio Hagu protestnu notu, već pismo

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Haškom tribunalu nije uputio protestnu notu, već pismo i da ne može da kaže šta piše jer je sadržaj poverljiv."Pismo je, nije nota, i poverljivo je", rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa američkim senatorom Bobom Korkerom.Predsednik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.