VOZAČI OČAJNI ZBOG GUŽVI NA AUTO PUTU: Drobnjak kaže da su radovi neizbežni

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 06:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZAČI OČAJNI ZBOG GUŽVI NA AUTO PUTU: Drobnjak kaže da su radovi neizbežni

U smeru iz Beograda ka Nišu za saobraćaj zatvorene dve trake, što stvara ogromne kolone i zastoj, i to usred turističke sezone

BEOGRAD - Na auto-putu u smeru iz Beograda ka Nišu kod isključenja za Mladenovac za saobraćaj su zatvorene dve trake, i to usred turističke sezone!

To već dva dana stvara kilometarske redove i zastoj, ali i nervozu kod putnika koji se upute ka jugu Srbije.

- Kolona je duža od dva-tri kilometra. Radovi se, kao namerno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << obavljaju baš u petak i tokom vikenda, koji je udarni za turiste. Ne možete da zamislite kako je biti u automobilu na ovako visokim temperaturama. Potrebno je i do sat i po vremena da se pređe dvadesetak kilometara - kaže jedan turista koji se juče zadesio na ovoj deonici.

Drugi putnik tvrdi da u petak po podne, kada je bila najveća gužva, na celoj deonici nije video nijednog radnika, osim u delu po kojem prolazi mašina za asfaltiranje.

Međutim, Zoran Drobnjak, direktor „Puteva Srbije“, tvrdi za Kurir da su radovi neizbežni.

- Turistička sezona poklapa se sa sezonom rada putara. Mi moramo da radimo tokom jula i avgusta, kada su ovako visoke temperature, jer ne možemo u decembru ili januaru. Ovo je vreme za izvođenje ovakvih radova - navodi Drobnjak.

On dodaje da su veće gužve bile u petak, a da su juče ipak bile nešto manje. On moli građane za razumevanje, ali i strpljenje.

- Potrudićemo se da sledećeg petka u radu budu bar dve trake u smeru ka Nišu. Radovi na toj deonici, u dužini od 26 kilometara, trajaće još najmanje desetak dana. Inače, izvođač radova je zahtevao da se trake zatvore zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju - objašnjava Drobnjak.

I u Auto-moto savezu Srbije (AMSS) upozoravaju na gužve na pomenutoj deonici.

- Nastavljaju se radovi na asfaltiranju deonice kod Malog Požarevca. Dve trake su zatvorene, pa se očekuju gužve.

(B. K.)

Bez gužvi na Naisu

VIŠE PUTNIKA NEGO PROŠLE GODINE

Na naplatnoj rampi Nais na auto-putu Beograd-Niš tokom subote nije bilo čekanja i zadržavanja vozača. Šef naplate putarine na ovoj deonici Dragan Milić kaže da je saobraćaj pojačanog intenziteta i da je za pet odsto povećan u odnosu na isti period prošle godine. Na Naisu očekuju da se intenzitet saobraćaja povećava do prvog vikenda u avgustu, kada se kretanje okreće ka Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.