VIŠE OD POMOĆI: Odrekli se hemodijalize, da pomognu poplavljenima

Izvor: Kurir, 25.Jul.2014, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIŠE OD POMOĆI: Odrekli se hemodijalize, da pomognu poplavljenima

Pacijenti su odlučili da ne idu na dijalizu 30. i 31. jula ove godine, a da Fond zdravstva Republike Srpske novac za te tretmane umesto „Fresenijusu“ uplati ljudima iz poplavljenih područja

BEOGRAD - Da nesreću najbolje razumeju oni koje je zadesila neka muka, najbolje pokazuje nesvakidašnji primer humanosti članova Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika Republike Srpske, koji su se odrekli jednog tretmana u korist ugroženih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u poplavama.

Pacijenti su odlučili da ne idu na dijalizu 30. i 31. jula ove godine, a da Fond zdravstva Republike Srpske novac za te tretmane umesto „Fresenijusu“ uplati ljudima iz poplavljenih područja.

- Ako mi možemo da preskočimo jedan tretman hemodijalize koja nam život znači, onda se svi u Republici Srpskoj moraju zapitati koliko su bili humani u ovoj teškoj situaciji - izjavio je agenciji Srna sekretar Udruženja Aleksandar Radun.

On je objasnio da jedan tretman hemodijalizom košta oko 230 KM i da bi na taj način moglo da se sakupi najmanje 60.000 evra pomoći ugroženim od poplava.

(S. T.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.