Izvor: Kurir, 30.Avg.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) PRIZNANJE ZA MOJU TV: Nagrada na festivalu međunarodnog dokumentarnog filma

Dokumentarna emisija Divlje ptice Srbije, u produkciji Moje TV, osvojila je Specijalnu nagradu 9. međunarodnog festivala dokumentarnog filma Jahorina film festival

Na sam festival bilo je prijavljeno 2763 filma, iz 117 zemalja, a u konkurenciju su uvrštena samo 92 filma, iz 82 zemlje, među kojima je najmanje onih iz regiona. Dokumentarni program "Moje TV" je time stao rame uz rame, u takmičarskom delu, sa emisijama iz Brazila, Nemačke, Ekvadora, Italije, Rusije, USA, Češke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << BIH, Rusije, Irana, Norveške, Španije, Francuske...

– Mi smo mala ekipa pa iako radimo u mnogo skromnijim uslovima nego svetska konkurencija, uspevamo da donesemo teme od opšteg interesa na klasični žurnalistički način koji je pomalo zapostavljen – rekao je za naš sajt Igor Aleksić, urednik i autor emisije „Moja planeta“ koja se emituje svake srede na „Mojoj TV“.

Epizoda pod nazivom „Divlje ptice Srbije“ obavestila je javnost da smo spram veličine teritorije možda najbogatiji vrstama ptica u Evropi, ali da su mnoge pred izumiranjem:

– Selekcija je to prepozanala, kao i autorski rukopis koji donosi novost, a ne senzaciju po svaku cenu, pa smo ponosni jer smo kao mlad medij uspeli da se svrstamo u vrh ovogodišnjih dokumentarnih, ekoloških emisija. „Moja TV“ je verovatno jedina privatna televizija u Srbiji koja ima ozbiljnu emisiju o ekologiji. Ona proizilazi iz želje da se naša kuća ponaša društveno odgovorno, a ovakva vest za nas je potvrda da to radimo na pravi način – zaključio je Aleksić za naš portal.

Emisiju "Moja planeta" možete gledati na "Mojoj TV" svake srede premijerno od 10 i 35 i u repriznom terminu istog dana od 18 i 30 i subotom od 18 časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.