VESIĆ APELUJE: Kompanije plaćajte markice zaposlenima!

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESIĆ APELUJE: Kompanije plaćajte markice zaposlenima!

Gradski menadžer Goran Vesić apelovao je danas na sve kompanije koje imaju više od 200 zaposlenih da podrže napore grada u stabilizaciji javnog prevoza i plaćaju zaposlenima markice za prevoz.

Cilj je da se podrže napori grada da finansijski stabilizuje gradski javni prevoz i tako ga učini boljim i kvalitetnijim za sve građane, naveo je Vesić u pismu upućenom kompanijama.
Navodeći da je u trenutku kada je izabrano novo rukovodstvo grada Beograda, gradski prevoznik >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bio potpuno prezadužen, a većina građana nije plaćala karte za prevoz, Vesić je istakao da u takvoj situaciji, sistem javnog gradskog prevoza ne može da opstane bez subvencija grada koje se povećavaju iz meseca u mesec.
„Povećanje subvencija za prevoz znači manje novca za škole, obdaništa ili uređenje parkova i ulica. Tako nasleđeni javašluk u gradskom prevozu plaćamo svi“, istače Vesić.
Gradski menadžer je naveo i da, sa druge strane, zbog nasleđenog duga od više 1,1 milijarde evra, subvencije ne mogu da rastu u nedogled te da se u toj situaciji, gradski prevoz našao na ivici opstanka.
U pismu je navedeno i da je takva situacija zahtevala oštre ekonomske mere koje je grad odmah sproveo pa su svi nepotrebni troškovi, kao što su PR agencije, reprezentacije i višak automobila ukinuti, deo imovine preduzeća koji nije neophodan za funkcionisanje se prodaje, ostvarene su znatne uštede u samom poslovanju preduzeća, a radno vreme vozača je produženo sa sedam na osam sati.
Kako je navedeno, prvi put je naručeno brojanje putnika i saobraćaja, kako bi se napravio optimalan red vožnje koji bi zadovoljio zahteve građana, a sa druge strane omogućio znatne uštede.
Odlučeno je i da se od sledeće godine uvede novi tarifni sistem.
U pismu je istaknuto da su mere počele da daju rezultate i da je situacija kod gradskog prevoznika bolja, ali da je ipak, ključna mera za oparavak da građani plaćaju karte za prevoz.
Vesić je naveo i da su građani pozitivno odgovorili na medijsku kampanju, koja je vođena do 1. oktobra pa je prihod od prodaje karata porastao za više od 30 odsto.
Gradski menadžer ocenjuje da su to ohrabrujući rezultati, ali i ukazuje da nisu dovoljni.
Zato je Skupština grada Beograda usvojila nova pravila po kojima je vožnja bez karte u javnom gradskom prevozu prekršaj, kaže se u pismu u kojem se pozivaju kompanije da ukoliko već to ne čine da za sve zaposlene kupe mesečne kartice direktno od grada Beograda.
„Osim što ćete dati svoj doprinos da se unapredi javni prevoz u Beogradu, kompanije ovakvim načinom plaćanja karata ostvaruju značajne uštede i smanjuje troškove korišćenja“, stoji u pismu Vesića.
U pismu su pobrojane pogodnosti koje kompanija može da ostvari plaćanjem usluga prevoza za zaposlene preko računa pa je tako popust od tri do 15 odsto na neto iznos naknade za prevoz, u zavisnosti od broja zaposlenih za koje se vrši plaćanje prevoza i to tri odsto za 30 do 199 zaposlenih, pet procenata za 200 do 1.000 zaposlenih, 10 procenata za 1.001 do 2.000 zaposlenih i 15 odsto popusta za 2.001 i više zaposlenih.
Moguć je i povraćaj PDV-a od 10 odsto – kada se plaćanje prevoza vrši gotovinski.
U pismu su nevedni i primeri uštede na godišnjem nivou, pa je tako navedeno da se cena mesečne karte kreće u rasponu od 3.275 do 7.740 dinara, u zavisnosti od zone prevoza koju zaposleni koriste.
Primeri uštede na nivou kompanije dati su samo za cenu mesečne karte od 3.275,00 dinara, tako da ušteda može biti veća ukoliko zaposleni u kompaniji koriste i prigradski prevoz za Barajevo, Mladenovac, Sopot, Lazarevac i Obrenovac, kao i deo Grocke.
U pismu je navedeno i da predstavnik firme koja želi da zaključi ugovor treba da kontaktira Direkciju za javni prevoz Skupštine grada Beograda, Odeljenje za tarifne sisteme, na telefon 011/ 3309-343.
 
Izvor: tanjug.rs
The post VESIĆ APELUJE: Kompanije plaćajte markice zaposlenima! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vesić apelovao na firme da kupuju markice zaposlenima

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2014

Gradski menadžer Goran Vesić apelovao je danas na sve kompanije koje imaju više od 200 zaposlenih da podrže napore grada u stabilizaciji javnog prevoza i plaćaju zaposlenima markice, i najavio uvođenje novog tarifnog sistema...Kako se navodi u saopštenju gradske uprave Vesić je kompanijama sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.