VELIKA AKCIJA BLICA Policajac tuče ženu a svi se prave ludi #zastitimozene

Izvor: Blic, 25.Maj.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJA "BLICA" Policajac tuče ženu a svi se prave ludi #zastitimozene

Koliko puta sam dobila batine, više se i ne sećam. Jedne noći me jurio nožem i pretio da će me zaklati - počinje potresnu ispovest M. P. (45) iz Valjevskog okruga.

Godinama je trpela torturu supruga, jer je imala nesreću da je policajac, pa je povlačio veze kako bi njegova zlodela ostala nekažnjena.

- Prve znake agresije počeo je da pokazuje još dok smo se zabavljali, ali kada sam želela da raskinem, pretio mi je. Na kraju sam se i udala za njega. Dobili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvoje dece, a agonija se nastavila. Sve nas je mrtav pijan zlostavljao i vremenom je postajalo sve gore - priča M. P., koja je godinama prijavljivala nasilje u porodici, ali kada bi pozvala stanicu, njegove kolege bi zataškale sve.

Kako bi zaštitila sebe i decu, slala je čak i zahtev unutrašnjoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova da se žali što prijave protiv muža dobijaju njegove kolege koje to bacaju u kantu. Međutim, ni tada se ništa nije desilo.

Počela hapšenja

Prokupačka policija je odredila pritvor muškarcu zbog sumnje da je preko svog fejsbuk profila uputio pretnje bivšoj supruzi i njihovom maloletnom detetu. Dan ranije je u Kuršumliji uhapšen R. M. (34) iz Niša, koji je pod dejstvom alkohola „ugrozio spokojstvo i duševno stanje članova svoje porodice“. I borska policija uhapsila je I. S. (37) zbog nasilja u porodici i podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je supruzi naneo povrede udarcima u glavu i telo. D.K. - Lj.M.

Čak i kada bi prijava stigla do tužilaštva u Valjevu, uvek je bila donesena odluka da „nema elemenata krivičnog dela“.

- Znate li vi kako bije policajac? Tako da modrice nikada nisu vidljive. Sve to mi je radio ispred naše dece, a mrtav pijan je odlazio i na posao. Nikada nije bio krivično gonjen za ono što mi je uradio, a preteće poruke čuvam i danas. Oduzeo mi je i mlađe dete da bi me ucenjivao da se vratim. Šest godina nakon razvoda pokušala sam sebi da oduzmem život, nisam više mogla da izdržim - priča uplakana M. P.

Njihova deca nose posledice trauma.

- Tukao me je često. Uvek je bio pijan i nervozan. Koliko puta smo pronalazili majku na podu kako se savija od bolova. Kada smo otišli od njega, osetio sam olakšanje, ali sam ipak želeo da ostanem u nekom kontaktu sa njim. Kada sam mu za Badnje veče poslao poruku da želim da ga vidim, odgovorio je da će me prijaviti za uznemiravanje - priča G. P. (23).

M. P. je spas našla u porodičnoj kući roditelja, koji su bili svesni kroz koji pakao prolaze njihovi unučići i ćerka.

Naš proslavljeni bokser Nenad Borovčanin uključio se u akciju “Blica” Stop nasilju nad ženama, poručujući nasilnicima: “Udari na mene, a ne na ženu”.

- Ovom porukom na twiter nalogu želeo sam da naglasim da je nasilje kukavičluk najgore vrste. Ono nije izraz snage jednog muškarca već naprotiv, njegove slabosti i nemoći - kaže Borovčanin, bivši evropski prvak u boksu a danas državni sekretar za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta.

Svaki muškarac, kaže on, treba svoju muškost da pokaže na drugi, upravo suprotan način, treba da zaštiti žene.

- Mladiće treba da učimo, svugde i na svakom mestu, u školi, na treningu i u porodici, da treba da budu džentlmeni prema devojkama, da je pravi muškarac onaj koji nežnošću osvaja ženska srca a ne nasiljem - kaže Borovčanin. S.P.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.