VELIKA AKCIJA BLICA PROTIV NASILJA Ciglama na kuću bivše supruge #zastitimozene

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA AKCIJA "BLICA" PROTIV NASILJA Ciglama na kuću bivše supruge #zastitimozene

Jožef Kasaš (51) iz Gornjeg Brega uhapšen je zbog nasilja u porodici nakon što je noćima maltretirao bivšu suprugu Ilonu Kasaš (44) iz Sente.

Jožef je tri puta noću ciglom i kamenom na kojima su bile ispisane preteće i uvredljive poruke razbijao prozor spavaće sobe na kući Iloninih roditelja. Ilona se u roditeljsku kuću vratila posle razvoda, a sa njom u sobi je spavala i njihova najmlađa desetogodišnja ćerka Nikoleta.

Jožef i Ilona su u sudskom sporu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko podele imovine koju su stekli za 24 godine, koliko su proveli u braku.

- Očekujem da se uskoro okonča trogodišnji sudski spor u moju korist, a moj bivši suprug ovim bezumnim činom pokušava da me u tome spreči ne birajući sredstva - govori ova žena, koja se pored trećeg, najmlađeg deteta iz braka sa Jožefom, brine o još petoro dece kao hranitelj.

Ona kaže da je posle prvog vandalskog čina bivšeg supruga, koji se desio u toku noći 23. aprila kada je bacio ciglu umotanu u najlon sa porukom „Nećeš dobiti ništa, kurvo smrdljiva“, odmah pozvala policiju.

- Čini mi se da oni ovu pretnju nisu ozbiljno shvatili jer su u šali govorili kako sada imam građevinski materijal da pravim kuću. Tri dana kasnije, 26. aprila, imali smo sudsko ročište, a posle četiri dana ponovo je bacio ciglu sa sličnom porukom i razbio prozore i roletnu. Ponovo je policija izvršila uviđaj i sve se na tome završilo - priča Ilona.

Kako navodi, 18. maja je ponovo bacio veliki kamen na prozor spavaće sobu u kojoj je spavala sa ćerkom.

  - Pre toga je pitao našu ćerku da li spava u toj sobi. Odgovorila mu je potvrdno, što ga nije sprečilo da oko 22.30 sati na prozor baci kamen, ovoga puta bez ikakve poruke. Ponovo sam zvala policiju, a ovoga puta, kako sam obaveštena, tražila su ga 22 policajca na salašu i okolini, jer se krio, a kada su ga pronašli, odredili su mu zadržavanje. Mislim da su njegove pretnje ozbiljno shvatili tek posle masakra u Martonošu - govori Ilona.

Ona kaže da su u braku proveli 24 godine, u kome su dobili troje dece, a da se odlučila za razvod 2012. godine, jer joj je pre toga često pretio nožem i puškom da će je ubiti.

- Još sam zabrinuta za svoju bezbednost, bezbednost moje najmlađe ćerke, i petoro dece u mojoj hraniteljskoj porodici, koja su kod mene od novembra 2013. Sin Žolt je ostao sa ocem, koji sada živi vanbračno sa mojom bivšom najboljom drugaricom, a starija ćerka ima svoju porodicu - priča Ilona.

Jožefu je određen pritvor do 30 dana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.