Uskoro tender za Trg Slaviju i Bulevar oslobođenja

Izvor: Akter, 05.Jul.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro tender za Trg Slaviju i Bulevar oslobođenja

Tokom avgusta biće raspisan tender za rekonstrukciju centralnog beogradskog Trga Slavija i Bulevara oslobođenja koji od tog trga vodi ka južnim predgrađima, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

Posle rekonstrukcije koja će biti sprovedena "u najkraćem mogućem roku", Slavija će postati "jedan od najlepših beogradskih trgova, s prelepom fontanom u sredini", dok će spomenik Dimitriju Tucoviću koji je sada na tom mestu, biti prenet na obod trga, prenela je Gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << uprava.

U sklopu rekonstrukcije Slavije, obodna Ulica kneginje Zorke biće pretvorena u pešačko-biciklističku "ulicu usporenog saobraćaja" u kojoj će pešaci i biciklisti imati prednost u odnosu na automobile, rekao je Vesić.

Gradski menadžer je to rekao danas tokom razgovora s građanima na Kalenić pijaci gde je najavio i nameru vlasti da rekonstruše tu pijacu i da preuredi Cvetni trg.

"Kalenić pijaca već decenijama vapi za rekonstrukcijom i vreme je da se pozabavimo time naredne godine", rekao je Vesić i izneo da će to biti tako urađeno da pijaca bude očuvana kao deo istorije Beograda, a da se "zauvek ukloni komunalni nered koji vlada oko pijace i oteraju preprodavci".

Projekat za to bi mogao biti usvojen iduće godine, rekao je Vesić.

Cvetni trg koji se uređuje i preuređuje još od 1843. godine, ; biće potpuno rekonstruisan što počinje već ovog meseca, zahvaljujući donaciji koju je obezbedio grad. Na tom trgu biće postavljen spomenik piscu Borislavu Pekiću, i statue drugih pisaca, glumaca, reditelja.

Vesić je dodao da će iduće, 2016. godine biti rekonstruisan i drugi deo Južnog bulevara, između ulica Maksima Gorkog i Grčića Milenka, a najavio je da će do kraja ove godine opštinom Vračar proći prvi električni autobusi.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U avgustu tender za obnovu Trga Slavija i Bulevara oslobođenja

Izvor: Blic, 05.Jul.2015

Tokom avgusta biće raspisan tender za rekonstrukciju centralnog beogradskog Trga Slavija i Bulevara oslobođenja koji od tog trga vodi ka južnim predgrađima, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić...Posle rekonstrukcije koja će biti sprovedena "u najkraćem mogućem roku", Slavija će postati...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.