Upozorenje: Ledeni talas ne jenjava, a ovo nas čeka večeras (FOTO)

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2017, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: Ledeni talas ne jenjava, a ovo nas čeka večeras (FOTO)

Nove snežne padavine očekuju se u Srbiji do kraja dana.

Posle podne, tokom noći i sutra ujutru u većini krajeva pašće pet do 10 centimetra novog snega. Na području zapadne Srbije (Loznice) magla će mestimično da smanjuje vidljivost na manje od 200 metara, saopštio je AMSS.

Sneg jačeg intenziteta pada u Negotinskoj krajini, dok sneg umerenog intenziteta pada na jugu, jugoistoku i istoku Srbije.

RHMZ/Printscreen

U Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je sneg već počeo da pada, a minus neće popusti ni sutra, temepratura će se ujutru kretati od -12 do -10 stepeni, a najviša dnevna biće svega -5 stepeni.

RHMZ/Printscreen

Opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novoformiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti.

RHMZ/Printscreen

Na putu Paraćin-Zaječar na delu Čestobrodice (između Krivog vira i Paraćina ) duva izuzetno jak vetar koji stvara snežnu vejavicu i smanjuje vidljivost od 50-80 metara. Zimski uslovi vožnje očekuju vozače na svim planinskim prevojima, a posebno na području Nove Varoši, Priboja, Ivanjice, Sjenice Kuršumlije, Novog Pazara, Pirota, Dimitrovgrada kao i na svim putevima Timočke i Negotinske krajine.

Upozorenje svim građanima Srbije! Uskoro nam dolazi nešto mnogo gore od ledenog talasa!

Vozače očekuje dobra prohodnost na autoputevima i putevima I i II prioriteta u nižim predelima kolovozi su morki ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati sa snegom na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 cm, navodi se u saopštenju AMSS.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod i dalje upozorava na izuzetno niske temperature u celoj zemlji, a na snazi je i dalje crveni meteoalarm.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.