Upis prvaka počinje 1. aprila

Izvor: Blic, Beta, 31.Mar.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upis prvaka počinje 1. aprila

Upis đaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje u sredu, 1. aprila, i zvanično će trajati do kraja juna, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Roditelji koji svoje prvake ipak ne uspeju da upišu do tog roka, moći će to da urade do početka nove školske godine, 1. septembra, rečeno je agenciji Beta u resornom ministarstvu.

Dodatni rok za upis pre svega će važiti za onu decu koja iz bilo kog razloga neće uspeti da na vreme završe obavezni pripremni predškolski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program koji traje šest meseci.

Naredne školske godine u školske klupe po prvi put će sesti oko 78.000 đaka, a otprilike isto toliko prvaka bilo je i prošle godine.

Ove godine u školu se upisuju deca rođena između 1. marta 2002. i 1. marta 2003. godine.

Pored dece uzrasta između šest i sedam godina, u prvi razred mogu da se upišu i mlađa deca, ali ako prođu test kod psihologa.

Potrebna dokumenta

-potvrda o završenom pripremnom, predškolskom programu

-krštenica

-prijava mesta stanovanja

-lekarsko uverenje (deca idu na preglede kod pedijatra, specijaliste za otorinolaringologiju, očnog lekara i logopeda, a očekuje ih i testiranje kod školskog psihologa)

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje upis prvaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2009

NOVI SAD - Upis đaka u prvi razred osnovnih škola u Srbiji počinje sutra i trajaće do 1. juna. Upisaće se oko 78.000 đaka, a to će biti prva generacija kojoj će Ministarstvo prosvete obezbediti besplatne udžbenike...Prilikom upisa treba dostaviti izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivalista,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.