Umetnošću protiv nasilja u porodici

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umetnošću protiv nasilja u porodici

Izložba rukotvorina iz sigurne kuće otvorena na Dan borbe protiv nasilja nad ženama.

BEOGRAD - Izložba rukotvorina koje su izradile žene žrtve nasilja u porodici tokom svog boravka u sigurnim kućama u Beogradu otvorena je juče u Kući Ðure Jakšića u Beogradu.

UK Parobrod

VAŽNA BITKA ZA RAVNOPRAVNOST

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i tim Ujedinjenih nacija obeležili su Međunarodni dan borbe protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nasilja nad ženama „Zonom nulte tolerancije za nasilje prema ženama i devojčicama“ u UK Parobrod“.

- Borba protiv nasilja nad devojčicama i ženama veoma je važan deo bitke za ravnopravnost i jedan od glavnih prioriteta EU. Načelo rodne ravnopravnosti jedno je od ključnih vrednosti - rekao je šef delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Autor: J. Pronić,Foto: Zorana Jevtić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.