Ukraden večni plamen u Kragujevcu

Izvor: Blic, 11.Dec.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukraden "večni plamen" u Kragujevcu

Večiti plamen slobode ispred muzeja "21. oktobar" u kragujevačkim Šumaricama trajao je nepuna tri meseca. Njegova vatra je ugašena rano jutros, kada su oko 04.00 sati lopovi odneli gorionik od mesinga, vredan 250.000 dinara.

Kako je za "Blic" izjavio Zlatko Milojević,VD direktora Spomen parka, " plamen slobode je upaljen 21. oktobra ove godine, i svečanosti su prisustvovali ministar kulture Predrag Marković, ambasador Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Aleksandar Konuzin i gradonačelnik Veroljub Stevanović".

- Ceo projekat Večitog plamena slobode je koštao milion dinara, dok je sam gorionik koštao četvrti deo te sume. Njegova vrednost je nemerljiva, jer je reč o umetničkom delu vajara Dragana Đorđevića. Plamen je bio priključen na gasovod. Nemerljiva je i šteta koja je pričinjena gradu, jer se ne radi samo o gorioniku, već pre svega o simbolu koji je predstavljao simbol Kragujevca koji je u svemu bio prvi u Srbiji, i koji je za svoju slobodu u svakom pogledu mnogo žrtvovao - kaže Zlatko Milojević.

Policijski uviđaj je u toku, a pretpostavlja se da su vredan simbol poharali kradljivci sekundarnih sirovina.
Pogledaj vesti o: Kragujevac,   Ambasador Rusije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lopovi ukrali "večni plamen" iz Šumarica

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Dec.2011

Nepoznate osobe ukrale su gorionik od mesinga ispred muzeja '21. oktobar' u kragujevačkim Šumaricama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ukraden večni plamen u Kragujevcu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2011

Večni plamen slobode ispred muzeja "21. oktobra" u Šumaricama u Kragujevcu ukraden je nakon nepuna tri meseca od kako je upaljen...Njegova vatra ugašena je rano jutros, kada su oko 4.00 časa lopovi odneli gorionik od mesinga vredan 250.000 dinara. Ceo projekat Večnog plamena slobode je koštao milion...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ukraden "Večni plamen" u Kragujevcu

Izvor: RTS, 11.Dec.2011

Nepoznati počinioci izvalili su pajserom i ukrali gorionik sa spomenika "Večni plamen slobode" ispred muzeja u Šumaricama u Kragujevcu.

Nastavak na RTS...

Večni plamen goreo dva meseca

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2011

Večiti plamen slobode ispred muzeja "21. oktobar" u kragujevačkim Šumaricama trajao je nepuna dva meseca.

Nastavak na Radio 021...

Ukraden Večni plamen slobode u Kragujevcu

Izvor: Press, 11.Dec.2011

Večni plamen slobode, koji je ove godine ponovo upaljen posle tri decenije pored Spomen-muzeja „21. oktobar" u Kragujevcu, opet je ugašen, jer su lopovi ukrali mesingani gorionik.

Nastavak na Press...

Ukraden gorionik Vecnog plamena

Izvor: Radio Centar 987, 12.Dec.2011, 07:58

Vecni plamen slobode i mira, koji je 21. oktobra ove godine posle vise od tri decenije opet upaljen ispred Spomen muzeja u kragujevackim andScaron;umaricama, ponovo je ugasen. Nepoznati vandali pretpr..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.