Uklonjeno dvesta grafita

Izvor: Danas, 26.Dec.2014, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklonjeno dvesta grafita

Prethodne nedelje „Antigrafiti“ jedinica, koji je oformio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, uklonila je 200 grafita. Prioritet u uklanjanju imaju grafiti koji nose poruke mržnje.

- Iako znamo da nismo pred jednostavnim zadatkom, nastavljamo akciju uklanjanja grafita i u potpunosti smo spremni da prihvatimo izazove koji se pred nas postavljaju, a sve u cilju održavanja grada lepšim i urednijim. Fokusiramo se, pre svega, na uklanjanje grafita sa sadržajem koji širi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << netoleranciju, mržnju i diskriminaciju, a koji ne dolikuju Novom Sadu. Grad će omogućiti mladim umetnicima da se iskažu i da pokažu svoj nesporni talenat iscrtavajući murale na određenim lokacijama - rekao je Vučević.

Direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Aleksandar Bogdanović istakao je da ova akcija ne košta građane i ne tereti budžet grada, jer se radi o angažovanju viška zaposlenih radnika u preduzeću.

- Proteklih nedelju dana uklonjeno je preko 200 grafita, a do sada je popisano oko 1.000 lokacija u gradu sa kojih je neophodno ukloniti natpise. Ova akcija, pored ozelenjavanja i sadnje na nekadašnjim deponijama treba da doprinese vraćanju sjaja Novog Sada - istakao je direktor Bogdanović.

Dežurna služba JKP „Gradsko zelenilo“ prima pozive svakog radnog dana od sedam do 15 časova putem telefona na broj 021/210-0272, a „Antigrafiti“ jedinica ima zadatak da ukloni natpise u što kraćem roku.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.