Uhvaćeni klinci koji su s oružjem ukrali dnevnik

Izvor: Mondo, 02.Jun.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhvaćeni klinci koji su s oružjem ukrali dnevnik

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilištvom, Odeljenje za maloletnike, identifikovala i privela tri maloletna lica koja su osmislila i počinila krađu dnevnika u školi u Kotežu. Pištolj bio plastičan ali su strah i nož bili stvarni

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ispostavilo se da se učenik VIII/4 te škole dogovorio sa svoja dva druga da upadnu na čas i otmu dnevnik zbog loših ocena koje je imao.

Kako je rečeno iz MUP-a, pronađeni su plastični >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pistolj, fantomka i nož, dok je dnevnik bačen u jednu baru kod Koteža, prenosi Tanjug. Maloletnici su priznali izvršenje ovog dela, a policija i Više javno tuzilastvo odluičiće o daljem postupku.

Dve maskirane osobe sa pištoljima i nožem upale su danas oko 17 časova u Osnovnu školu "Vasa Pelagić" u beogradskom naselju Kotež i pod pretnjom oružjem od profesorke oteli dnevnik.

Kako je javio N1, oni su upali na čas u odeljenje VII4, uperili pištolj u učenike a profesorki pod pretnjom nožem odeuzeli dnevnik i pobegli iz škole.

Da stvar bude još čudnija, profesorka geografije je burno reagovala oduzevši svim učenicima mobilne telefone uz, kako tvrdi N1, reči da ne smeju nikome da kažu šta se desilo.

Učenicima nije prećeno tokom incidenta i ona su sledeći čas nastavila normalno jer su sve razumela kao šalu, izjavio je kasnije direktor škole Miodrag Lučić.

On nije mogao da kaže koji bi bio motiv za takav incicdent, ali je dodao da je sve snimljeno školskim kamerama koje policija pregleda, javlja Tanjug.

Lučić je precizirao da su dva napadača, jedan sa kapuljačom, a drugi sa fantomkom na glavi, sa pištoljem i nožem u rukama, upali u odeljenje VII/4 na čas srpskog.

"Jedan od njih je povukao pištolj, a da li je bio pravi ili plastični, nastavnici nije poznato", rekao je tada direktor škole.

Ušli bez kapuljača, nisu učenici

Prema njegovim rečima, na snimcima kamere se vidi da su napadači normalno ušli u školu, bez kapuljača na glavi, ali njihov identitet još nije poznat. Direktor tvrdi da je reč o maloletnim licima koja nisu učenici niti bivši učenici te šklole, "jer bi ih prepoznao". Naknadno je utvrđeno da se varao.

Prema njegovim rečima, nastavnica je prenela da je jedan od napadača u jednom trenutku izvršio radnju nalik na repetiranje pištolja, ali da se nije čuo nikakav zvuk.

Drugi napadač je iskoristio tu priliku da uzme dnevnik, a potom su obojica pobegli, rekao je Lučić velikom broju medijskih ekipa koje su večeras bile u toj školi.

Direktor je objasnio da je nastavnica odmah krenula za napadačima i pozvala školskog policajca koji je u tom trenutku bio u dvorištu, a potom je obavešten i MUP iz Borče.

On je, takođe, rekao da nastavnica nije oduzela deci mobilne telefone koji su hteli da jave roditeljima šta se desilo, kao što prenose pojedini mediji.

"Imamo puno problema u Kotežu, ali ovo mislim da neme nikave veze sa nastavom, ni sa ocenama, ni sa dnevnikom, jer ovde nikada takvih problema nije bilo", rekao je Lučić.

On je ukazao da u toj školi ima dosta odličnih učenika, među kojima i njih 15 na različitim republičkim takmičenjima.

"Čak ne verujem da će iko od učenika biti na popravnom ispitu", naglasio je Lučić.

Direktor je rekao da će deci moći da budu zaključene ocene iz tog predmeta jer nastavnici, osim u dnevniku, vode evidenciju ocena i u svojim sveskama.

On je najavio da će posle ovog incidenta sa nadležnima razgovarati o jačim merama bezbednosti u toj školi.

Ispred škole se večeras okupio veliki broj dece i roditelja koji su došli da se informišu o tome šta se tačno dogodilo.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Napadači uhapšeni, dnevnik meta zbog ocena

Izvor: B92, 02.Jun.2015

Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilištvom identifikovala i privela tri maloletnika zbog krađe dnevnika u osnovnoj školi u Kotežu...Kako Tanjug saznaje u MUP-u, dečak iz te škole, odeljenje VIII/4, se dogovorio sa svoja dva druga da upadnu na čas i otmu dnevnik zbog loših ocena koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.