Ubijanje pasa i mačaka ipak predviđeno novim zakonom?

Izvor: Kurir, 28.Mar.2015, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijanje pasa i mačaka ipak predviđeno novim zakonom?

BEOGRAD - Iako je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine demantovalo da će legalizovati ubijanje napuštenih pasa i mačaka, Kurir je došao u posed dokumenta koji potvrđuje da im je upravo ovo bila namera!

U Nacrtu izmena Zakona o dobrobiti životinja, koji su Kuriru dostavila udruženja za zaštitu životinja, između ostalog je naznačeno: „Ako se životinjama u roku od 15 dana od dana smeštaja u prihvatilište ne pronađe novi vlasnik, životinja postaje vlasništvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << karantina i može se predati drugoj zainteresovanoj organizaciji ili ubiti na human način.“

- Ono što dodatno čudi u nacrtu jeste zamena termina „lišavanje života“ ili „eutanazija“ sa „ubiti“?! „Predati drugoj organizaciji“ za mene znači zarađivati na „izvozu“ pasa, možda i za oglede, koji se na Zapadu plaćaju do 800 evra po psu - zabrinuta je Danica Drobac iz udruženja Evropska inicijativa 17.

Ministarstvo poljoprivrede i dalje negira postojanje ovakvog dokumenta.

- Dokument koji ste dobili nije autentičan.

(J. P.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dule Vujošević: Problem je rešiv humanim pristupom, eutanazija nije rešenje

Izvor: Blic, 28.Mar.2015

Povodom nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja koji je u fazi izrade u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životine sredine, brojna društva i udruženja za zaštitu životinja zahtevaju da se primeni postojeći zakon, a ne da se isti menja. Njima je preko tvitera podršku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.