USKORO I U BEOGRADU Liberland sutra kreće u prvu zvaničnu diplomatsku posetu

Izvor: Blic, 26.Apr.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO I U BEOGRADU Liberland sutra kreće u prvu zvaničnu diplomatsku posetu

Predsednik Liberlanda - samoproglašene države na Dunavu između Srbije i Hrvatske, Vit Jedlička posetiće Ambasadu Republike Hrvatske u Pragu i tako započeti prvu zvaničnu diplomatsku posetu. Očekuje se i poseta Ambasade Republike Srbije u Pragu u cilju jačanje komšijske saradnje.

Jedlička će sutra pokušati da predstavi diplomatsku notu i zvanično objavi formiranje nove komšijske države, Slobodne republike Liberland ambasadoru Hrvatske u Češkoj.

U ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diplomatskoj noti Jedlička će predstaviti iskrene namere svoje države ka poštovanju međunarodnog prava i prijateljskih odnosa sa svim članicama međunarodne zajednice.

Ova poseta ambasadi Hrvatske je sam opočetak političke i diplomatske misije u kojoj će Vit Jedlička posetiti Beč, Zagreb i Beograd. U ovim gradovima on će se susresti sa nekim od aplikanata za državljanstvo Liberlanda, diplomatama i medijima koje će upoznati sa Ustavom Liberlanda i osnovnim principima ove republike.

U sredu 29. aprila Jedlička stiže u Beograd gde već ima zakazan ručak sa nekoliko srpskih biznismena i ljudi koji su podneli dokumenta za državljanstvo ove samoproglašene države.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liberland sutra kreće u prvu zvaničnu diplomatsku posetu

Izvor: Radio 021, 26.Apr.2015

Predsednik Liberlanda - samoproglašene države na Dunavu između Srbije i Hrvatske, Vit Jedlička posetiće Ambasadu Republike Hrvatske u Pragu i tako započeti prvu zvaničnu diplomatsku posetu...Očekuje se i poseta Ambasade Republike Srbije u Pragu u cilju jačanje komšijske saradnje. Jedlička...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.