Izvor: Blic, 24.Okt.2016, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Velimir Perović dobitnik nagrade za novinarsku humanost

Urednik Blic fondacije Velimir Perović dobitnik je ovogodišnje nagrade za novinarsku humanost "Đoko Vještica", odlučio je danas žiri Udruženja novinara Srbije (UNS).

Nagrada se od 2011. dodeljuje za novinarsku humanost, iniciranje i kontinuirano vođenje akcije u medijima kojom se javnost i nadležni uključuju u rešavanje društvenih problema.

Perović je ove godine osmislio, uređivao i vodio akciju "Srce za decu" čiji je cilj bio da se porodilištima u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obezbede aparati za proveru sluha kod beba kao i akciju sa istim nazivom za pomoć deci iz socijalno ugroženih porodica.

UNS je u saopštenju naveo i da je laureat vodio i akciju "Klime za porodilišta" uz pomoć koje je porodilištima u Srbiji podeljeno 50 klima uređaja.

Žiri je odluku doneo jednoglasno i u brazloženju je istakao da se radi o najboljoj medijskoj akciji u ovoj godini koja je proizvela veliki rezultat.

U konkurenciji je bilo 18 predloga, a nagrada Peroviću biće uručena u petak, 28. oktobra, u restoranu "Kumbara".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.