Izvor: Politika, 05.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak i utorak upis u srednje škole

Konačan raspored novih đaka po srednjim školama i njihovim smerovima objavljen je juče, a upis učenika predviđen je za ponedeljak i utorak.

Od dokumenata, đaci prilikom upisa treba da prilože originalno svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi, krštenicu i lekarsko uverenje.

Iz Ministarstva prosvete podsećaju da je upis potpuno besplatan i da roditelji ne treba da plaćaju nikakvu nadoknadu školama.

Matične osnovne škole objavljuju spisak preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << slobodnih mesta za upis učenika 8. jula, a neraspoređeni đaci podnose prijave sa željama za upis u srednje škole 9. jula.

Upis učenika u srednje škole u kojima ima slobodnih mesta predviđen je za 11. jul.

Za upis u srednje škole u Srbiji u narednoj školskoj godini ima 87.000 slobodnih mesta, dok je prema podacima Ministarstva prosvete i Republičkog zavoda za statistiku, osmi razred ove godine završila 81.000 đaka.

Dve trećine mesta predviđeno je za upis đaka u četvorogodišnje stručne škole i gimnazije, a jedna trećina za trogodišnje.

Beta

[objavljeno: 06.05.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.