U petak i subotu proba male mature

Izvor: Politika, 21.Apr.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak i subotu proba male mature

Na probnu maturu moraju da izađu svi učenici osmog razreda, a njih je, prema podacima prosvetnih vlasti 69.303

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je na svojoj Internet stranici www.mpn.gov.rs kreiralo poseban odeljak na kojoj će zainteresovani osmaci i nastavnici moći da pronađu sve važne informacije u vezi sa realizacijom završnog ispita u školskoj 2014/2015. godini, kao i da upute pitanja, sugestije ili komentare na imjel zavrsni@mpn.gov.rs.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Probni završni ispit za školsku 2014/2015. godinu biće organizovan 24. i 25. aprila 2015. godine, u svim osnovnim školama na teritoriji Srbije. Prema planu, test iz matematike je prvog dana u 12 časova, a sutra dan u 9 časova, osmaci će prvo polagati test iz srpskog/maternjeg jezika, a u 11časova i 30 minuta kombinovani test iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Na probnu, kao i na pravu maturu, koja će biti organizovana u junu, moraju da izađu svi učenici osmog razreda, a njih ima, prema podacima prosvetnih vlasti – 69.303.

Osim simulacije završnog ispita, cilj organizovanja probnog završnog ispita je taj da se vidi koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu. Završnim ispitom procenjuje se koliko je učenik tokom osmogodišnjeg školovanja ovladao znanjima i umenjima iz ovih sedam predmeta.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.