U akciji Ledeni izazov u Srbiji sakupljeno milion dinara

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji "Ledeni izazov" u Srbiji sakupljeno milion dinara

Za četiri nedelje koliko je u Srbiji trajala akcija "Ledeni izazov" sakupljeno je milion dinara.

Globalna akcija pokrenuta je prošlog leta u SAD sa idejom da se pomogne osobama obolelim od retke bolesti ALS, progresivnog oboljenja koji za kratko vreme od zdravog i snažnog čoveka napravi nepokretnu osobu koja nije više u stanju ni  da se kreće ni da govori.

- U dogovoru sa lekarima koji vode pacijente sa amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) na Klinici za neurologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << KC Srbije od ovih sredstava nabavljeni su reagensi za Molekularno-genetičku laboratoriju i aparat za neinvazivnu ventilaciju pluća (NIV) sa pratećim potrošnim delovima - saopštilo je nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije.

Kupljena aparatura biće donirana sledećeg utorka Klinici za neurologiju KCS gde se ovi pacijenti leče.

Na uručenju će biti akademik prof. dr Vladimir Kostić, direktor Klinike, prof. dr Zorica Stević, specijalista neurologije Odeljenja za neuromišićne bolesti, prof. dr Ivana Novaković, rukovodilac molekularno-genetičke laboratorije i Marija Joldić, predsednica Nacionalne organizacije za retke bolesti Srbije (NORBS).

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U "ledenom izazovu" u Srbiji prikupljeno milion dinara

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014

Za četiri nedelje koliko je u Srbiji trajala akcija "Ledeni izazov" sakupljeno je milion dinara...Globalna akcija pokrenuta je prošlog leta u SAD sa idejom da se pomogne osobama obolelim od retke bolesti ALS, progresivnog oboljenja koji za kratko vreme od zdravog i snažnog čoveka napravi nepokretnu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.