U TEŠKOM STANJU ZBOG POKEMONA Borba za život devojčice koja je podletela pod auto zbog igrice

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U TEŠKOM STANJU ZBOG POKEMONA Borba za život devojčice koja je podletela pod auto zbog igrice

Trinaestogodišnja T. N. koja je teško povređena u Boru, kada je na nju naleteo automobil dok je gledajući u mobilni telefon jurila pokemone, nalazi se u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Beogradu i u kritičnom je stanju.

Kako nezvanično saznajemo, T. N. je već pet dana u komi i ima teške povrede glave. Devojčica je u četvrtak prelazila ulicu u Boru kada ju je pokosio “jugo”.

- Devojčica T. N. (13) primljena je u četvrtak na Odeljenje hirurške intenzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nege sa teškim telesnim povredama. Ona se i dalje nalazi na Odeljenju intenzivne nege, gde joj tim lekara pruža intenzivnu terapiju i negu. Ovakve povrede zahtevaju strpljenje, svaki trenutak je važan. U ovom momentu nije moguće davati dugoročne prognoze o oporavku deteta - rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Opasnost od mobilnih telefona koji se koriste u saobraćaju je velika, a računa se da je svaka četvrta saobraćajna nesreća izazvana zbog direktne ili posredne upotrebe mobilnog telefona.

DEVOJČICA POVREĐENA IGRAJUĆI POKEMONE Beograđanka (13) podletela pod automobil zbog igrice

Korišćenje mobilnih telefona u saobraćaju opasnost su i za vozače i za pešake.

- Kod „Pokemona“ je pitanje da li su oni zaista takvi da kod čoveka izazivaju skretanje pažnje u tom intenzitetu da se bukvalno zaboravi na život i bezbednost gledajući u ekran - rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Doktor psihologije Gordana Nikić objašnjava da je jako važno da roditelji posvete pažnju deci i da imaju uvid u to kako mališani provode vreme.

- Čini mi se da je važno da se ograniči vreme igranja igrica. Roditelji treba da budu u toku šta deca igraju, kao i da im posvete pažnju i da se druže s njima. Deca treba više vremena da provode u prirodi, ali da se bave sportom - kaže Nikić.

Igrica “Pokemon Go” je globalni fenomen, ali pored zabave, ona može da bude i veoma opasna. Ovom igricom ispunjavaju vreme ne samo deca, već i odrasli.

ČAK 40 MINUTA DNEVNO ZA POKEMONE

Prema statističkim podacima, ljudi provode 35 do 45 minuta dnevno zabavljajući se tom igricom, što je duplo više od vremena utrošenog na Fejsbuk (22 minuta), Snepčet (18 minuta) ili Instagram (25 minuta).

Opasnost predstavlja kada pešaci, dok igraju igricu, zaborave na svoju bezbednost u saobraćaju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEVOJČICA (13) IZ BORA U KOMI: Pala pod auto jureći Pokemone, sad se bori za život

Izvor: Kurir, 26.Jul.2016

...Kako nezvanično saznajemo, T N je već pet dana u komi i ima teške povrede glave Devojčica je u četvrtak prelazila ulicu u Boru kada ju je pokosio “jugo”..- Devojčica T N (13) primljena je u četvrtak na Odeljenje hirurške intenzivne nege sa teškim telesnim povredama Ona se i dalje nalazi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.