Troje preminulo u Domu za stare u Vranićima

Izvor: Akter, 18.Apr.2015, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje preminulo u Domu za stare u Vranićima

Tri osobe preminule su protekle noći u Domu za stare "Pero Marić" u selu Vranići kod Čačka, u kojem je pre dva dana proglašena epidemija crevnih bolesti, rečeno je agenciji Beta u čačasnoj Hitnoj pomoći i gradskom Zavodu za javno zdravlje

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Aksentije Tošić rekao je agenciji Beta da se još uvek ispituju uzroci smrti tri štićenika Doma za stare i da će rezultati biti poznati narednih dana.

Aksentije Tošić je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je u Domu do sada od crevnih bolesti obolelo ukupno 41 osoba i da su analize pokazale da je uzrok epidemije salmonela koja je bila u hrani.

"Četiri osobe smeštane na infektivno odeljenje čačanske bolnice i njihovo stanje je stabilno", rekao je Tošić.

Zavod za javno zdravlje proglasio je 16. aprila epidemiju crevnih bolesti u Domu za stare u Vranićima i epidemiju prijavio Ministarstvu zdravlja i Insitutu Batut.

Dom za stare "Pero Marić" otvoren je 2012. godine.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.