Izvor: Blic, 30.Jul.2016, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplički vinogradi: Rod grožđa manji za deset odsto

Na najvećoj plantaži u Topličkom okrugu "Topoličkim vinogradima", koji se prostiru na 35 hektara, ovogodišnji rod grožđa je manji za deset odnosa u odnosu na lane ali je kvalitet zrna odličan, izjavio je danas direktor Dragan Kovačević.

On je za agenciju Beta rekao da je rod grožđa manji zbog prolećnog mraza a najavio je da će berba ranih sorti belog grožđa, sovinjon i šardone početi početkom septembra.

- Bez obzira na smanjenje roda mi ćemo i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imati najkvalitetnije grožđe u ovom delu Srbije - izjavio je Kovačević.

Pročitajte još:

U vinogradima ove firme pored crvenog grožđa kaberne, sovinjon, merlo i burgundac najzastupljenija je gotovo zaboravljena autohtona sorta "prokupac" koja zauzima 30 odsto površina.

- Sve količine grožđa biće prerađene po tradicionalnoj tehnologiji sa najsavremenijom opremom - istakao je Kovačević.

On je naveo da su vina proizvedena u vinariji "Toplički vinogradi" sa zaštićenim geografskim poreklom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.