Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom zimske sezone letovi od Beograda ka 56 destinacija

Tokom zimskog reda letenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", koji će se primenjivati od 30. oktobra do 25. marta 2017. godine, u redovnom aviosaobraćaju 22 aviokompanije su obezbedile direktne letove ka 56 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

Kako je navedeno u saopštenju Aerodroma, najveći novitet u odnosu na prošlogodišnju zimsku sezonu je da će "Er Srbija" letove za Njujork obavljati i tokom zimskog perioda, i da je ovim letovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prilagođen red letenja ka drugim destinacijama u regionu.

Prema najavama, nacionalni prevoznik će nastaviti i letove za Larnaku i Hamburg, dok će za po jedan let biti uvećan broj nedeljnih letova za Berlin, Milano, Tivat i Tiranu.

Predviđeno je povećanje ukupnog broja letova kompanija od oko pet odsto u odnosu na realizovani broj letova tokom prošlogodišnje sezone.

Novosti u redu letenja inostranih aviokompanija su da će poljski LOT za tri leta uvećati broj nedeljnih letova za Varšavu, dok će za po jedan let biti uvećan broj nedeljnih letova aviokompanija "Svis" za Cirih, "Alitalia" za Rim, "Flaj Dubai" za Dubai, TAROM za Bukurešt.

U prvom delu zimske sezone i broj letova aviokompanije "Viz er" za londonski aerodrom Luton. Ova kompanija će letove za Karlsrue Baden-Baden obavljati i tokom zimske sezone, dok će aviokompanija "Etihad" za gotovo trećinu uvećati kapacitet na letovima iz Beograda, na kojima će tokom zimske sezone saobraćati avionom tipa Airbus A320.

Sa početkom nove godine Beograd postaje jedno od prvih tržišta na kojem će "Svis" predstaviti najnoviji model aviona u svojoj floti, Bombardier CS100, čiji je ova aviokompanija prvi korisnik.

Za vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada je i najveća potražnja, brojne kompanije predviđaju uvećanje obima saobraćaja.

U ovom periodu nacionalna avio-kompanija uvešće dodatne letove ka 16 destinacija iz svoje mreže, zatim seriju letova do Sankt Peterburga, kao i čarter letove za Maltu, Barselonu, Sardiniju i Siciliju.

Takođe, aviokompanije "Izi džet", "Svis" "Norvežijan", "Er Kairo" i "Viz er" planiraju u ovom periodu dodatne letove ka Ženevi, Cirihu, Oslu, Hurgadi, Parizu, Ajndhovenu, Malmeu i Larnaki.

Tokom ovogodišnje zimske sezone, dve izraelske aviokompanije, "Israir erlajns" i "Arkia israeli erlajns" po prvi put su planirale obavljanje serije čarter letova između Beograda i Tel Aviva.

Iz Beograda će, prema najavama, tokom sledeće letnje sezone letove za Amsterdam započeti aviokompanija "Transavia erlajns" početkom aprila, dok će aviokompanija "Viz er" uspostaviti letove za Fridrihshafen, Nirnberg Hanover i Maltu u drugoj polovini maja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tokom zimske sezone direktni letovi ka 56 destinacija

Izvor: Kamatica.com, 27.Okt.2016

Tokom zimskog reda letenja na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", koji će se primenjivati od 30. oktobra do 25. marta 2017, u redovnom aviosaobraćaju 22 aviokompanije su obezbedile direktne letove ka 56 destinacija u Evropi, Severnoj Americi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi.  ..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.