Testament humanosti: Milion dolara Institutu za majku i dete

Izvor: RTS, 30.Apr.2016, 08:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testament humanosti: Milion dolara Institutu za majku i dete


Pokojni Đuro i Ilinka Trifunović, poreklom iz Dalmacije, u Kanadi su stekli, a Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta u Beogradu ostavili milion kanadskih dolara. Čin bez presedana, koji je naišao na opšte odobravanje, ali i čuđenje i nevericu. Zahvaljujući tom novcu za Institut su kupljeni važni aparati, a pojedina odeljenja već su dobila izgled koji nemaju ni neke evropske bolnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OTKRIVENA MISTERIJA POSLE GODINU DANA Zasto su Jelicini rodjaci iz Kanade srpskoj bolnici ostavili MILION DOLARA

Izvor: medio.rs, 30.Apr.2016

Jelica Radosavljević, rođaka pokojnog Đure i Ilinke Trifunović poreklom iz Dalmacije, otkrila je da je njena ideja bila da upravo Institut dobije neophodne savremene aparate i moderan izgled..Vest iz maja prošle godine, o tome da je preminuli bračni par iz Kanade ostavio neverovatnih milion...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.