TURISTI DONOSE GUŽVE Putevi prohodni, moguće zadržavanje na pampama i prelazima

Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TURISTI DONOSE GUŽVE Putevi prohodni, moguće zadržavanje na pampama i prelazima

S početkom vikenda i letnje turističke sezone na putevima u Srbiji danas se očekuje veći broj vozila i moguće su manje gužve na naplatnim rampama i graničnim prelazima, saopštio je Auto-moto savez Srbije i savetuje vozačima da imaju strpljenja.

Za sada se nigde ne beleže zadržavanja, putevi su prohodni a vreme vedro i prijatno za vožnju.

Zbog visokih temperatura koje se očekuju tokom dana savet vozačima je da na duža putovanja kreću odmorni i da za putovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koriste ranije jutarnje, ili kasnije popodnevne sate.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Prema podacima Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 107 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 61 osoba povredjena, a jedna osoba je smrtno stradala.

U Beogradu su zabeležene 54 saobraćajne nezgode, u kojima su 24 osobe povređene.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije" na deonicama na kojima su započeti radovi, način saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu.

Od 24. do 27. juna od 07 do 17 časova doćiće do izmene režima saobraćaja na državnom putu I A reda broj 1, deonica Inđija - NoviBanovci, smer Novi Sad - Beograd, zbog izvodjenja radova na redovnom održavanju.

Od 20. juna do 15. jula na državnom putu I A reda broj 4 (autoput E-80), izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza, na voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci. U skladu sa dinamikom izvođenja radova, za saobraćaj će se povremeno zatvarati preticajna (brza), odnosno, vozna saobraćajna traka.

U periodu od 20. juna do 15. jula na državnom putu I A reda broj 1 (auto - put E - 75), deonica od petlje "Niš jug" do petlje "Leskovac centar" do naselja Pečenjevci, izvodiće se radovi na sanaciji kolovoza, na voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

Zbog izgradnje južnog kraka koridora 10, od 23. jula preusmeren je saobraćaj sa državnog puta II/A reda br. 158 od naselja Predejane do mesta Caričin Grad u dužini od 4,2 km, na državni put I/B reda br. 44.

Brzina je na ovom delu ograničena, a saobraćaj se odvija prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji. Ova izmena u saobbraćaju biće na snazi do kraja ove godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.