Sveštenici i gradonačenik čistili Staro groblje u Nišu

Izvor: Blic, 24.Apr.2017, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenici i gradonačenik čistili Staro groblje u Nišu

Vladika raško-prizrenski i administrator eparhije Niške Tedosije, sveštenici i veroučitelji eparhije Niške, zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i radnicima JKP "Medijana" čistili su danas Staro groblje u Nišu od korova i smeća.

Staro groblje u Nišu koje je na 17 hektara, ne koristi se za sahranjivanje od 1971. godine. Čisti se samo sporadično jer gradskim budžetom nisu predviđena sredstva za njegovo stalno održavanje.

Gradonačelnik Bulatović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je najavio da će do kraja godine gradska vlast uraditi projekat trajne sanacije Starog groblja, nameravajući da ga urede deo po deo u narednih nekoliko godina, "onako kako budemo obezbeđivali sredstva".

On je rekao da su zbog nerešenih imovinskih odnosa propali raniji pokušaji da se uradi projekat trajne sanacije Starog groblja.

- Naša obaveza i dužnost su da ga učinimo lepšim, da ovde može svako da uđe, prošeta i da se divi spomenicima - kazao je Teodosije.

- Kada budemo završili čišćenje pozvaću sve sveštenike eparhije Niške da opojemo i okadimo svaki grob i pomolimo se za sve koji su ovde sahranjeni - istakao je vladika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.