Sutra potpuna obustava rada u školama! Razlozi i zahtevi!

Izvor: BKTV News, 21.Okt.2014, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra potpuna obustava rada u školama! Razlozi i zahtevi!

Osnovne, srednje škole i gimnazije u Srbiji sutra bi na poziv četiri prosvetna sindikata trebalo da budu u totalnoj obustavi rada.

Razlog: Plate u prosveti manje su od proseka u Republici
Protestni skup prosvetara zakazan je za sredu u 13 sati na Trgu Nikole Pašića u Beogradu. Sindikati očekuju da njihov protest podrži više od 70 odsto škola u Srbiji.
 
 
Prosvetari u Srbiji imaju dva zahteva: prvi je da Vlada odustane od najavljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << smanjenja plata za deset odsto, a drugi da se u celoj javnoj upravi uvedu platni razredi po osnovu školske spreme kako se ne bi više dešavalo da profesori imaju manju platu od šofera ili sekretarice u opštini, što je danas slučaj.
 
 
– Pozvali smo sve naše članove na totalnu obustavu rada. Zbog straha koji vlada pretpostavljam da deo škola neće potpuno prekinuti nastavu već će poštovati minimum procesa rada i skratiti časove na 30 minuta – kaže Miodrag Antić iz Sindikata radnika u prosveti Srbije.
 
 
Prosečna plata zaposlenih u prosveti je 43.725, što je za 1.500 dinara manje od proseka u Republici (45.216). Smanjenjem od deset odsto plata prosvetara bila bi u proseku 39.355 dinara. U Srbiji ima 1.764 škole, a sindikati očekuju da će sutra 900 njih biti i protestu.
 
 
Posle ove najave štrajka, ministar prosvete Srđan Verbić zakazao je sastanak sa predstavnicima sindikata prosvete koji bi trebalo da se održi danas.
 
Izvor:Blic
The post Sutra potpuna obustava rada u školama! Razlozi i zahtevi! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić razgovara sa četiri sindikata prosvete!

Izvor: Kurir, 21.Okt.2014

Ministar Verbić i predstavnici sindikata razgovaraće o problemima u prosveti pošto je za sredu najavljen protestni skup u Beogradu a u školama članicama četirir reprezentativna sindikata neće biti nastave..BEOGRAD - Sastanak ministra prosvete Srđana Verbića sa predstavnicima četiri reprezentativna...

Nastavak na Kurir...

U štrajku sutra većina škola,prosvetari na ulicama

Izvor: Mondo, 21.Okt.2014

Škole članice četiri reprezentativna prosvetna sindikata sutra neće držati nastavu, a prosvetni radnici okupiće se na protestu na beogradskom Trgu Nikole Pašicića...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija..Prosvetni radnici nezadovoljni su zbog najavljenog smanjenja plata, ali i, kako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.