Sutra TROPSKE VRELINE, u nedelju DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, ali to nije sve

Izvor: Blic, 18.Avg.2017, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra TROPSKE VRELINE, u nedelju DRASTIČAN PAD TEMPERATURE, ali to nije sve

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, s temperaturom do 35 stepeni Celzijusovih, sutra još toplije - do 37, a u nedelju preokret - zahlađenje, kiša, grmljivana, nepogde.

Danas će duvati slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 13 do 20 stepeni, a najviša od 32 do 35 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i toplo, uz slab vetar. Najniža temperatura biće oko 20 stepeni, a najviša oko 34 stepena.

Dalјi porast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maksimalne dnevne temperature vazduha može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Najviši stepen opreznosti savetuje se osobama sa srčanim obolјenjima. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolјa i razdražlјivost.

Sutra veoma toplo, temperatura do 37 stepeni

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, s temperaturom do 37 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab do umeren vetar. Najniža temperatura biće od 15 do 22 stepena, a najviša od 33 do 37 stepeni.

U toku noći na severu i zapadu očekuje se jače naoblačenje mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i veoma toplo, uz slab do umeren vetar, a u toku noći se očekuje povećanje oblačnosti. Najniža temperatura biće 22 stepena, a najviša 36 stepeni.

U nedelju preokret

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u Srbiji se očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom, pojačanim vetrom i padom temperature koje će u jutarnjim satima da zahvati severne i zapadne, do kraja dana proširiće se na ostale krajeve.

Ponegde su moguće kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama, a samo će se na jugoistoku veći deo dana zadržati pretežno sunčano i toplo.

U ponedeljak sveže

U ponedeljak i utorak u celoj zemlji sveže. U ponedeljak će biti pretežno oblačno mestimično s kišom, a posle podne na severu i zapadu se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U utorak pretežno sunčano, u planinskim predelima uz više oblačnosti ponegde s kišom, a od srede pretežno sunčano uz porast temperature.

Biometeorološka prognoza za sutra

Svim hronično obolelim i osetlјivim osobama se savetuje naročita opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika.

Meteoropatske reakcije moguće su u vidu nervoze, malaksalosti i glavobolјe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.