Sto socijalnih stanova za Čačak

Izvor: Glas javnosti, 15.Feb.2011, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto socijalnih stanova za Čačak

ČAČAK - Čačak bi u sledeće tri godine trebalo da dobije najmanje stotinu socijalnih stanova čija će se gradnja kreditirati iz sredstava Banke za razvoj Saveta Evrope.

Od 44 lokalne samouprave zainteresovane za gradnju ovakvih stanova, Čačak je ušao u najjuži izbor od 12 gradova i opština, koje će u ostvarenju ovog projekta podržati Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja. Projektom je predviđeno da se u Srbiji, uz pomoć povoljnih kredita, finansira podizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ukupno oko 1.700 stanova.

Direktorka Gradske stambene agencije Brankice Jelić izjavila je da je Čačak otišao najdalje u pripremnim aktivnostima, pa se može očekivati da već u martu bude potpisan sporazum o gradnji 100 stanova na Ljubićkom keju i u Košutnjaku. Rok otplate dobijenog kredita je 20 godina. Od ovog broja 30 stambenih jedinica biće ponuđeno u zakup, a preostale za neprofitnu ponudu svima koji budu zainteresovani.

Nadležni su najavili da postoji mogućnost da kasnije počne gradnja još 50 stanova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.