Štetu od grada u ivanjičkom kraju prijavilo 1.116 građana

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štetu od grada u ivanjičkom kraju prijavilo 1.116 građana

Na osnovu preliminarnih podataka, od grada koji je 14. maja pogodio veći deo ivanjičke opštine, štetu je pretrpelo 1.116 poljoprivrednih domaćinstava.

U dogovoru sa Ministarstvom poljoprivrede formirana je proširena opštinska komisija za procenu štete. U nju su, pored četiri ivanjička, ušla i po dva predstavnika stručnih službi iz Kraljeva, Čačka, Užica i Novog Pazara. Podeljeni u četiri grupe oni će, na osnovu prijava, obilaziti teren. Jedna grupa će biti na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << području Butkova, Bratljeva i Kosovice. Druga će obilaziti ugrožena domaćinstva u Kumanici i Komadinama, treća Crvenu goru, Opaljenik i Sivčinu, a četvrta Šarenik, Brezovu, Cerovu i Klepane.

- Komisije sada bukvalno idu od kuće do kuće na osnovu prijava koje su meštani dostavili. Komisija će praviti zapisnike koji će biti u opštinskoj upravi. Da ne bude nejasno zapisnici se trenutno rade u jednom primerku, a građani ako žele mogu kasnije da ih podignu u našoj stručnoj službi - objašnjava Milinko Mijailović, potpredsednik opštine Ivanjica.

Imajući u vidu veliki broj prijava, teško je reći koliko će trajati njihov posao, kaže Mijailović. Po završetku, izveštaj će biti dostavljen Vladi Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.