Stefanović: Želimo policajce koje komšije poznaju

Izvor: Blic, 25.Mar.2017, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Želimo policajce koje komšije poznaju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je policija danas bolje zaštićena i voljna da radi za građane, a da će im biti još bliža i šštititi bezbednost svakog čoveka.

- Hoćemo policiju koja patrolira u mesnim zajednicama, policajce koje komšije poznaju - rekao je Stefanović za RTS.

Komentarišući to što je danas u Beogradu promovisano 358 mladih policijaca koji su završšili 12. i 13. klasu Centra za osnovnu policijsku obuku i 36 akademaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kriminalisticke akademije, Stefanović kaže da je to veoma značajno jer su u pitanju novi, mladi ljudi koji su završšili obuku i nakon jedne, odnosno četiri godine obuke biće raspoređeni u neku od 27 uprava.

Kaže da se sada predviđa gde su potrebni dodatni policijski služžbenici, kako neke policijske uprave ne bi bile prepunjene, a u drugima, poput Beograda, da policajaca nedostaje.

On je dodao da su naporima vlade policajci dobili nove uniforme i istakao da će se pokuššati da se svakom čoveku obezbede adekvatna zašštitna sredstva.

Policija dobija i nova oklopna vozila, poput "Lazara" i "Milošša", a stara će biti modernizovana.

- Danas imamo policiju koja je bolje zašštićena i voljna da radi za građane. Policajci su tu zbog građana, da nas šštite od ugrožžavanja. Moj posao je da policija bude zašštićena i da osudimo napade na policiju. Tu su da nas šštite od kriminalaca, treba da pokažžemo pošštovanje prema njima - rekao je ministar.

Na današnjoj svečanosti povodom prijema novih policajaca u Ministarstvo unutrašnjih poslova premijer Aleksandar Vučić je poručio da bez bezbednosti nema jake Srbije, ekonomskog napretka i investicija.

- „Nema novih investicija, većih plata i penzija, ni boljeg životnog standarda ako zemlja ne može da garantuje punu sigurnost njenim građanima i potencijalnim investitorima - ukazao je Vučić u obraćanju na platou ispred Palate Srbija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.