Stanje u Golupcu se normalizuje, vlast ne zna kako će da plati štetu

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje u Golupcu se normalizuje, vlast ne zna kako će da plati štetu

Meštani Golupca, koji je pre dva dana pretrpeo veliku štetu nakon jakog nevremena, i daljevode veliku borbu sa muljem na ulicama, ali i sa mokrim podrumskim prostorijama.

Situacija se polako normalizuje, ali zvaničnici kažu da problem tek sada nastaje.

- Dobili smo neophodne cisterne sa vodom za čišćenje ulica, naftu smo tražili od Sektora za vanredne situacije i to očekujemo da se odobri. Problem je što ne znamo kako da platimo nastalu štetu, sa ovako malim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << budžetom - kaže predsednik opštine dr Nebojša Mijović.

Prema njegovim rečima, još nije obračunata kompletna šteta, ali se zna da je 1,5 hektara zasada i useva u šest mesnih zajednica u potpunosti uništeno.

Mijović je potvrdio normalizaciju stanja sa najavom da sutra počinju da radom osnovna škola i vrtić, a u gradu nema više problema sa strujom, vodom za piće i životnim namirnicama.

Nevreme praćeno velikom količinom grada prvo je zaledilo, a zatim potopilo sam centar Golupca, a lokalne vlasti tvrde da je upotrebljena protivgradna zaštita.

- Ispaljeno je pet raketa, toliko smo imali. Mislim da nam ne bi pomoglo ni da smo više ispalili jer je oblak koji je bio nad gradom bio jako veliki i potpuno taman - rekao je Mijović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.