Stanje na putevima: Saobraćaj usporen ali bez zastoja, otežan u planinama

Izvor: BKTV News, 17.Jan.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanje na putevima: Saobraćaj usporen ali bez zastoja, otežan u planinama

Sneg umerenog intenziteta trenutno pada u Beogradu i okolini, nešto jače pada u Negotinu.

Na važnijim magistralnim i regionalnim putevima u nižim predelima saobraćaj se obavlja usporeno i zasada bez zastoja, saopštio je Auto moto savez Srbije. Međutim, zbog niskih temperatura, poledice, jakog vetra i snežnih nanosa na pojedinim deonicama može doći do usporene vožnje i zastoja u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

U planiskim predelima saobraćaj je otežan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i odvija se isključivo uz obaveznu upotrebu lanaca, na pojedinim deonicama je put sužen zbog vetra koji i dalje stvara snežne naose, pa se bez preke potrebe ne savetuje korišćenje ovih puteva.

"Vozačima savetujemo krajnje opreznu i sporiju vožnu, da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a posebno na putevima u višim predelima Valjeva, Užica, Prijepolja, Novog Pazara, Ivanjice, Zaječara i Vranja, jer na tim putevima ima snega na kolovozu ugaženog do 5 cm," upozorio je AMSS.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

Na snazi je zabrana kako na ulazu tako i na izlazu iz zemlje na sledećim graničnim prelazima sa Hrvatskom Šid, Sot, Bogojevo, Ljuba i Bačka Palanka.

Prema informacijama štaba zimske službe JP "Putevi Srbije" neprohodni su i dalje putnim pravci: II A-143 Pričević-Pecka, II A-197 Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića, Bunari -Ugao - državna granica sa CG (Moravac) II A-137 Krupanj-Gračanica. Produžavaju se radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka do 18.01.2017. godine na državnom putu I A reda broj 1 (autoput E-75), nadvožnjak preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, deonica Niš (Severni bulevar) - Niš (Trupale).

Za vreme izvođenja radova, za saobraćaj je zatvorena desna traka, a saobraćaj je preusmeren u levu traku, smera Beograd-Niš.  Radovi su obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 10.01.2017. do 25.01.2017.godine došlo je do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 26 (novi Obrenovački put), petlja Ostružnica zbog izvođenja radova na iskopu zemljanog materijala i izradi šipova na stubnim mestima. Za vreme izvođenja radova doći će do suženja kolovoza najednu traku po smeru.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.